Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

nieuws

Laatste nieuws

Uitbreiding industrieel stoomnetwerk Rotterdam bespaart 50 miljoen m3 aardgas

In het Botlekgebied in Rotterdam bundelen industriële spelers hun krachten om het aardgasverbruik en de uitstoot van CO2 en stikstof te verminderen. Dat doen zij door stoom die vrijkomt als restwarmte bij industriële processen te hergebruiken. Alle betrokken partijen hebben de contracten voor de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk ondertekend. Met deze vergaande samenwerking slaan bedrijven, netwerkbedrijf, gemeente en provincie de handen ineen om de industrie in het Rotterdamse Botlekgebied verder te verduurzamen. Terwijl de inkt van de handtekeningen droogt, zijn de voorbereidingen al gestart.

Lees verder

Betaalbare, duurzame warmte in Delft nabij

Delft zet een grote stap naar betaalbare en duurzame lokale warmte voor Delftse inwoners met de aanleg van het warmtenet in de wijken Voorhof en Buitenhof.

Lees verder

NetVerder krijgt 19,6 miljoen euro subsidie van Nieuwe Warmte Nu voor het Warmtenet Delft

NetVerder, dochter van netwerkbedrijf Stedin Groep, heeft in samenwerking met de partners in Warmtenet Delft subsidie gekregen voor de ontwikkeling van Warmtenet Delft. De subsidie is onderdeel van het Nationaal Groeifonds-programma Nieuwe Warmte Nu. Dit programma helpt partijen versneld te investeren in de aanleg van warmtenetten.

Lees verder

NetVerder tekent contract met Visser & Smit Hanab Pipelines & Industry voor de ontwikkeling van Warmtenet Delft

Rotterdam, 3 oktober 2023 – NetVerder, onderdeel van Stedin Groep, en aannemer Visser & Smit Hanab Pipelines & Industry, onderdeel van VolkerWessels, tekenen een contract voor de ontwikkeling van Warmtenet Delft in de wijken Voorhof en Buitenhof. Een belangrijke volgende stap die ervoor gaat zorgen dat mensen nog lang prettig kunnen wonen in een verwarmde woning. De aannemer begint eerst met de uitwerking van het ontwerp. De uitvoering start pas nadat de partners in Warmtenet Delft en Geothermie Delft (GTD) een definitief besluit hebben genomen voor het eind van het jaar.

Lees verder

Start ‘Open Innovatie WarmteNet’ op The Green Village voor testen innovaties door bedrijven

Rotterdam, 26 juni 2023 – Vandaag wordt het Open Innovatie WarmteNet in fieldlab The Green Village op TU Delft Campus geopend door wethouder Duurzaamheid Maaike Zwart van de gemeente Delft. Met dit warmtenet bieden netwerkbedrijven Alliander, Enexis Groep en Stedin Groep bedrijven de ruimte om in een bewoonde en regelluwe omgeving warmte-innovaties te testen en onderzoeken met warmtenetten uit te voeren. Het warmtenet wordt gevoed met warmte uit het warmtenet van de nabijgelegen Technische Universiteit Delft. Op korte termijn komt de voeding vanuit een geothermiebron, ook gelegen op het TU Delft terrein.

Lees verder

RestwarmteNet Hoek, Zeeuwend en NetVerder tekenen convenant over restwarmtenet in Hoek

Hierin spreken zij de intentie uit om intensief samen te werken en te onderzoeken of er een restwarmtenet gerealiseerd kan worden. De gemeenteraad heeft laten weten daarbij een faciliterende rol te spelen.

Lees verder

Presentatie Open Warmtenet Delft voor Deense kroonprins en prinses

De Deense kroonprins Frederik heeft met een handelsdelegatie een bezoek gebracht aan The Green Village op de TU Delft voor een presentatie over het Open Warmtenet Delft. David Peters, CTO Stedin Groep, was hierbij één van de sprekers. De kroonprins en kroonprinses bezoeken Nederland in een tweedaags handelsbezoek gericht op de energietransitie en digitale gezondheidszorg.

Lees verder

Warmtenet aangelegd op The Green Village

Op het terrein van The Green Village (TGV) bij de Technische Universiteit Delft legde NetVerder een warmtenet aan. Hier kunnen nu in een kleinschalige en realistische omgeving warmte-innovaties getest worden en zijn onderzoeken rondom warmtenetten mogelijk. Ook faciliteert het onderzoeken naar integraal netbeheer omdat naast het warmtenet ook een elektriciteits- en waterstofnet aanwezig zijn.

Lees verder

Onderzoek naar haalbaarheid warmtenet Middelburg

De gemeenteraad in Middelburg stelt 920.000 euro beschikbaar voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Dauwendaele. Met dit warmtenet kunnen 900 huizen in de wijk verwarmd worden met warmte die ‘over’ is uit de industrie op Arnestein. Een warmtenet kan een eerste stap zijn om uiteindelijk alle woningen aardgasvrij te maken.

Lees verder

Bewoners Vruchtenbuurt in Den Haag willen een warmtenet

In de Vruchtenbuurt in Den Haag is een groep bewoners een coöperatie gestart om de wijk te verduurzamen. Een van de wensen is de wijk aardgasvrij te maken met een duurzaam warmtenet. NetVerder helpt mee om dit doel te bereiken.

Lees verder