Nieuws

nieuws

Laatste nieuws

Presentatie Open Warmtenet Delft voor Deense kroonprins en prinses

De Deense kroonprins Frederik heeft met een handelsdelegatie een bezoek gebracht aan The Green Village op de TU Delft voor een presentatie over het Open Warmtenet Delft. David Peters, CTO Stedin Groep, was hierbij één van de sprekers. De kroonprins en kroonprinses bezoeken Nederland in een tweedaags handelsbezoek gericht op de energietransitie en digitale gezondheidszorg.

Lees verder

Warmtenet aangelegd op The Green Village

Op het terrein van The Green Village (TGV) bij de Technische Universiteit Delft legde NetVerder een warmtenet aan. Hier kunnen nu in een kleinschalige en realistische omgeving warmte-innovaties getest worden en zijn onderzoeken rondom warmtenetten mogelijk. Ook faciliteert het onderzoeken naar integraal netbeheer omdat naast het warmtenet ook een elektriciteits- en waterstofnet aanwezig zijn.

Lees verder

Onderzoek naar haalbaarheid warmtenet Middelburg

De gemeenteraad in Middelburg stelt 920.000 euro beschikbaar voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Dauwendaele. Met dit warmtenet kunnen 900 huizen in de wijk verwarmd worden met warmte die ‘over’ is uit de industrie op Arnestein. Een warmtenet kan een eerste stap zijn om uiteindelijk alle woningen aardgasvrij te maken.

Lees verder

Bewoners Vruchtenbuurt in Den Haag willen een warmtenet

In de Vruchtenbuurt in Den Haag is een groep bewoners een coöperatie gestart om de wijk te verduurzamen. Een van de wensen is de wijk aardgasvrij te maken met een duurzaam warmtenet. NetVerder helpt mee om dit doel te bereiken.

Lees verder