Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

Warmtenet aangelegd op The Green Village

Op het terrein van The Green Village (TGV) bij de Technische Universiteit Delft legde NetVerder een warmtenet aan. Hier kunnen nu in een kleinschalige en realistische omgeving warmte-innovaties getest worden en zijn onderzoeken rondom warmtenetten mogelijk. Ook faciliteert het onderzoeken naar integraal netbeheer omdat naast het warmtenet ook een elektriciteits- en waterstofnet aanwezig zijn.

Het warmtenet is aangelegd ineen ‘ringvorm’. Dat maakt het mogelijk om het net op te delen voor testen of werkzaamheden. Ook functioneert het zowel op hoge als op lage aanvoertemperatuur, afhankelijk van de gewenste onderzoeken. Het warmtenet biedt zo ruimte voornieuwe aansluitingen (afnemers, producenten en buffering) over het hele terrein van TGV.

Het warmtenet wordt na ingebruikname gevoed met warmte uit het warmtenet van de TU Delft. Bij de startzijn drie woningen en een kantoor erop aangesloten. De koppeling met het warmtenet van de TU Delft wordt op dit moment voorbereid. Hierna kan het warmtenet in gebruik worden genomen.

Het warmtenet is tot stand gekomen met bijdragen van Alliander en Enexis Groep en wordt beheerd door NetVerder. Aannemer Gebr. Van der Steen verzorgde in opdracht van NetVerder de aanleg.

Heeft u een innovatie die u graag zou willen testen op een warmtenet of een onderzoek dat u op het TGV-warmtenet wil doen? Neem dan contact met ons op.