Projecten

projecten

Onze projecten

WKO-net Ouverture in Goes

In Goes is in 2002 een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) met bronnet ontwikkeld waarbij gebouwen warmtepompen kregen voor ruimteverwarming en warmtapwaterbereiding. Als aanvullende warmtevoorziening wordt een oppervlaktewatersysteem ingezet. In 2018 heeft DNWG Warmte dit net op verzoek van de gemeente overgenomen en in de jaren daarop sterk verbeterd. Vanaf 2022 heeft NetVerder de regie over het beheer van dit systeem.

Lees verder

Open warmtenet Delft

Woningcorporaties DUWO, Vestia, Vidomes en Woonbron willen dat hun huurders in de Delftse wijken Voorhof en Buitenhof prettig kunnen wonen in een goed en warm huis. Daarom onderzoeken zij samen met gemeente Delft, NetVerder en warmteleverancier Equans of huurwoningen in deze wijken in de toekomst verwarmd kunnen worden via een warmtenet dat wordt gevoed door duurzame bronnen. Hiermee zetten de partijen samen een belangrijke stap naar een aardgasvrije toekomst.

Lees verder

Stoomnetwerk Rotterdam-Botlek

De industrie in het havengebied van Rotterdam heeft een grote energievraag. Daarbij produceren sommige bedrijven veel warmte tijdens hun productieprocessen (bijvoorbeeld bij afvalverbranding) terwijl andere juist een grote energievraag in de vorm van stoom hebben. NetVerder brengt deze partijen samen en biedt met de benodigde infrastructuur bedrijven de mogelijkheid om stoom met elkaar uit te wisselen.

Lees verder