Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

Bewoners Vruchtenbuurt in Den Haag willen een warmtenet

In de Vruchtenbuurt in Den Haag is een groep bewoners een coöperatie gestart om de wijk te verduurzamen. Een van de wensen is de wijk aardgasvrij te maken met een duurzaam warmtenet. NetVerder helpt mee om dit doel te bereiken.

De Vruchtenbuurt is een echte stadswijk, met mooie jaren ’30 woningen, veel levendigheid en een hechte gemeenschap. Dit soort wijken wordt over het algemeen niet gezien als de makkelijkste plek om een warmtenet te realiseren, gezien de beperkte ruimte boven- en ondergronds. Toch zijn bewoners hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen.

De Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt vroeg Dunea Warmte en Koude, de Gemeente Den Haag en NetVerder om mee te denken bij dit project. Een van de vereisten om volgende stappen te zetten, is het verzamelen van 500 intentieverklaringen van bewoners die meewillen doen. Deze groep pioniers zorgt ervoor dat het project voldoende draagvlak heeft om verder te gaan en concrete plannen te maken. Uiteindelijk moet de gehele Vruchtenbuurt de mogelijkheid krijgen om aan te sluiten op het warmtenet.

Vanuit NetVerder steunen we dit initiatief van harte en zijn we blij om te zien dat bewoners zelf de eerste stappen zetten naar een aardgasvrije woning. De rol van NetVerder is op dit moment ontwikkelpartner voor het warmtedistributienet en – als alles goed gaat– zullen we ook de realisatie en exploitatie van het net voor onze rekening nemen.

Kijk voor mee informatie ook op de website van de coöperatie: https://warmindewijk.nl/

Netverder laat in de Vruchtenbuurt zien dat techniek en het betrekken van bewoners bij complexe vraagstukken in de energietransitie heel goed samen kan gaan.
Eric Boessenkool, Voorzitter Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt