Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

Presentatie Open Warmtenet Delft voor Deense kroonprins en prinses

De Deense kroonprins Frederik heeft met een handelsdelegatie een bezoek gebracht aan The Green Village op de TU Delft voor een presentatie over het Open Warmtenet Delft. David Peters, CTO Stedin Groep, was hierbij één van de sprekers. De kroonprins en kroonprinses bezoeken Nederland in een tweedaags handelsbezoek gericht op de energietransitie en digitale gezondheidszorg.

De geothermiebron op het terrein van de TU Delft moet het warmtenet gaan voeden, waarmee in 2024 5.000 woningen in Delft verwarmd worden. De woningcorporaties Woonbron, DUWO, Vestia en Vidomes, Equans (onderdeel van Engie), de gemeente Delft en NetVerder werken samen in dit project.

Dit project is nieuw voor Nederland. Het bezoek van de Deense kroonprins betekent een mooie kans om kennis te delen over deze duurzame oplossing die bijdraagt aan de klimaatdoelstelling om voor 2030 1,5 miljoen woningen van het aardgas af te halen. NetVerder werkt binnen het Open Warmtenet Delft aan het aanleggen van de energie-infrastructuur. Een uitdaging met de overvolle ondergrond in Delft.

Meer over het project: www.stedingroep.nl/varmenetvaerk