Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

Onderzoek naar haalbaarheid warmtenet Middelburg

De gemeenteraad in Middelburg stelt 920.000 euro beschikbaar voor verder onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Dauwendaele. Met dit warmtenet kunnen 900 huizen in de wijk verwarmd worden met warmte die ‘over’ is uit de industrie op Arnestein. Een warmtenet kan een eerste stap zijn om uiteindelijk alle woningen aardgasvrij te maken.

Het Rijk stelde al in 2019 geld beschikbaar vanuit het ‘Programma Aardgasvrije Wijken’ om te onderzoeken of zo’n warmtenet in Dauwendaele een goede oplossing is. Die potentie is er en daarom heeft de raad extra geld toegezegd om de aansluitkosten voor bewoners zo laag mogelijk te houden. Die toezegging betekent nog niet dat het warmtenet er ook echt komt. Er moet nog veel rekenwerk gedaan worden en ook de technieken moeten op maat gemaakt worden voor Dauwendaele. Bij dit project zijn naast NetVerder ook Zeeuwind, Woongoed Middelburg en Eastman betrokken.

Als alle seinen op groen blijven staan, breekt  na de zomer van 2022 de fase aan waarin het projectteam en de woningbouwvereniging de huiseigenaren en huurders in het plangebied kunnen informeren met praktische informatie en een aanbod om aan te sluiten op het warmtenet. Op de website middelburg.nl/warmtenet staat meer informatie over dit project.