Toestemming voor het gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.

Bekijk ons Privacy Statement voor meer informatie.

Nieuws

Terug naar overzicht

NetVerder krijgt 19,6 miljoen euro subsidie van Nieuwe Warmte Nu voor het Warmtenet Delft

NetVerder, dochter van netwerkbedrijf Stedin Groep, heeft in samenwerking met de partners in Warmtenet Delft subsidie gekregen voor de ontwikkeling van Warmtenet Delft. De subsidie is onderdeel van het Nationaal Groeifonds-programma Nieuwe Warmte Nu. Dit programma helpt partijen versneld te investeren in de aanleg van warmtenetten.

Warmtenet Delft is één van de 12 vliegwielprojecten die subsidie krijgt via het Programma Nieuwe Warmte Nu. Met deze subsidie van 19,6 miljoen euro kunnen we meer leren over warmtenetten en wisselen we kennis en ervaringen uit met de andere projecten. Dit helpt om op grote schaal en sneller duurzame collectieve warmtesystemen te gebruiken in plaats van aardgas. Deze systemen gebruiken duurzame warmtebronnen, zoals aardwarmte, restwarmte van de industrie of warmte uit afval- of oppervlaktewater. Warmtenet Delft helpt de ontwikkeling van andere warmtenetten in Nederland door kennis te delen.

De subsidie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Warmtenet Delft. Zonder deze subsidie zou het net niet aangelegd kunnen worden. Een definitief besluit over de aanleg van het warmtenet wordt begin 2024 verwacht.

Maaike Zwart, wethouder Duurzaamheid, Werk en Inkomen en Economie: “De samenwerkende partners zijn blij met deze subsidietoekenning. Wij zien hierin de bevestiging dat we met Warmtenet Delft voor de bewoners in Buitenhof en Voorhof op de goede weg zijn om een betrouwbare, betaalbare én duurzame verwarming van woningen en andere gebouwen mogelijk te maken.”

“We zijn zeer verheugd met deze subsidietoekenning en zien hiermee een positieve stap voorwaarts in de komst van Warmtenet Delft”, geeft NetVerder directeur, Koen Verbogt aan. “Dit helpt om een betaalbare, betrouwbare en duurzame warmtevoorziening te maken voor de bewoners van Buitenhof en Voorhof in de gemeente Delft.